Eric Post van de Kok Accountants en Adviseurs over de Ondernemingsradar

Mede-eigenaar - de Kok Accountants en Adviseurs

Over de Kok Accountants en Adviseurs

Eric Post begon 26 jaar geleden als assistent accountant bij de Kok Accountants en Adviseurs. Ondertussen is hij mede-eigenaar en beoordeelt hij de accountancysoftware die het kantoor gebruikt.

De Kok Accountants en Adviseurs is een kantoor dat de nadruk legt op advies. Daarvoor maken ze handig gebruik van software die deze adviesverlening ondersteunt. Dat gaat van een rapportgenerator voor de jaarrekeningen, software voor benchmarks en ratings, naar de Ondernemingsradar van Intellifin.

Eric Post

Software als ondersteuning voor je adviesverlening

“Toen Caseware ons Intellifin voorstelde, was dat precies de software die nog ontbrak in onze adviesverlening. Klanten willen namelijk hun evolutie doorheen de jaren zien, maar vaak blijven het maar cijfers. Een grafische weergave van deze cijfers zegt een klant veel meer. Intellifin gaat in haar grafieken dieper dan de standaard boekhoudsoftware en toont op een vrij eenvoudige manier toch veel kerngetallen van de klant.

Je ziet duidelijk de ontwikkelingen in een grafiek en welke trend waarneembaar is. Wij wijzen dan in eerste instantie op het aantal sterren (pluspunten) dat de Ondernemingsradar rapporteert en vaak wijs ik ook op de trend van de afgelopen vijf jaar. Want dat speelt bij de klanten, ze willen weten wanneer ze het goed doen, waarom ze wel of geen ster krijgen.

Het rapport kunnen we op de klant toesnijden, wat weer makkelijk is om in te zoomen op de negatieve punten die gerapporteerd worden. Dan gebruiken we niet de standaardrapportage, maar we maken voor elke klant een specifiek rapport.”

Prognoses en plannen

“Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van de optimalisatietool en de prognosetool van Intellifin.

De optimalisatietool laat zien hoe je resultaat en cashflow verandert als je bepaalde focus zou gaan leggen op resultaatoptimalisatie. We doen dat vaak op kantoor, met een groot scherm erbij en dan is het leuk om te laten zien wat er in bepaalde situaties gebeurt. Hoeveel geld levert het bijvoorbeeld concreet op als ze wat meer achter debiteuren aangaan of crediteuren later betalen?

Het maken van plannen met de prognosetool vinden we ook mooie in elkaar gezette software. Het heeft even geduurd om deze feature onder de knie te krijgen, maar Kristel heeft ons een cursus gegeven waardoor het nu veel duidelijker is. Als je een prognose kan maken over meerdere jaren, zie je meteen de grafieken en balansen en kan je beoordelen of de prognose realistisch is. Je exporteert in twee minuten een standaardrapport van vijf jaar dat je per klant specifieker kan maken, toegepast op zijn situatie.

Het gemak dat je naast de jaarrekening een extra jaarrapport kan geven, geeft een toegevoegde waarde die je niet hebt als je alleen maar de jaarrekening bespreekt. Het accountantsrapport dat een rapportgenerator maakt is toch minder uitgebreid.

De ondernemingsradar is het kernproduct van waaruit je andere adviezen gaat doen zoals een SWOT-analyse of een bedrijfsanalyse.”

“Het gemak dat je naast de jaarrekening een extra jaarrapport kan geven, geeft een toegevoegde waarde die je niet hebt als je alleen maar de jaarrekening bespreekt.”

Belgische bonbons

“We hebben een goed contact met Intellifin. We kunnen altijd bij Kristel of een collega van haar terecht met vragen en opmerkingen. Merken we bijvoorbeeld op dat de woordenschat soms een beetje Vlaams is, of hebben we een probleem met de lay-out of andere vragen, kunnen we rechtstreeks bij Intellifin terecht en wordt er meteen een oplossing gezocht.

En die Belgische bonbons die wel eens onze richting uitkomen is fijn meegenomen 😉”

Nòg meer testimonials?

Van Oers

Intellifin past perfect in onze transitie waarbij we meer aandacht willen besteden aan het heden en de toekomst van onze klanten.

Dennis Klasen
Directeur en Mede-eigenaar - Van Oers

Lees meer
Tenzing Accountants

Daar waar we Intellifin hebben ingezet merken we dat klanten enthousiast worden als ze het zien.

Bart Verhagen
Accountant, Adviseur - Tenzing Accountants

Lees meer

Vraag een gratis demo aan

We helpen je op weg

Ik wil een vrijblijvende afspraak